Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Üniversite mezunları belgelerini aldı

03 Mayıs 2012

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Mersin Üniversitesi Anamur ve Aydıncık Meslek Yüksekokulları?ndan mezun olan 200 öğrenci, törenle başarı belgelerini aldı.
Okul Müdürü Yard. Doç. Akif Altınbıçak, Kültür Merkezi?nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, üniversitelerin ülkenin geleceğini şekillendiren, eğitim kurumları olduğunu belirterek, ?Öğrencilerimize, eğitim-öğretimleri süresince, gerçeğe, bilimsel bilgiye ulaşabilmek ve bunu olumlu bir şekilde çalıştıkları alanlara aktarabilmek için, gerekli yöntemleri aktarmaya çalıştık. Bilgiyi kavramış ve kullanmayı öğrenmiş insanlar, toplumsal başarı ve uzlaşma kültürünün gelişmesine katkı sağlarlar? dedi.
Altınbıçak, mezun olan öğrencilerin kendilerini durmadan geliştirmek ve ülkeye katkı sağlamak için çok çalışmak zorunda olduklarını ifade ederek, ?Bizler, bilinçli, duyarlı ve çalışkan bireyler olmak durumundayız. Ancak böylece kendimize, ailemize, kurumlarımıza, bölgemize ve ülkemize faydalı olabiliriz. Son zamanlardaki dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmeler bunu açıkça zorunlu kılmaktadır? diye konuştu.
Öğrencilerin ülkedeki birçok yüksekokuldan daha iyi olanaklara sahip bir okulda daha iyi eğitim öğretim aldıklarını belirten Altınbıçak, ?Sizlerle beraber olduğumuz sürece Atatürk  ilke ve devrimlerine yürekten bağlı, vatan ve bayrak sevgisiyle yoğrulmuş, çalışkan, kültürlü, topluma faydalı bireyler olarak hayata atılmanızı sağlamak için çaba sarfettik. Artık mezun oluyorsunuz bundan sonraki dönem çalışmalarınızın ve fedakarlıklarınızın karşılıklarını alma dönemidir. Umut ediyorum ki çalıştığınız tüm sektörlerde başarılı olacak ve Üniversitemizi ve yüksekokulumuzu en iyi şekilde temsil edeceksiniz? dedi.
?Türkiyemizin ve üniversitemizin yolu; Atatürk’ ün çizdiği yoldur? diyen Altınbıçak, ?Sizler bu yoldan geçerek mezun oldunuz. Bundan sonraki yaşamınızda da; bu ilkelerden sapmayacağınıza inanıyorum? şeklinde konuştu.
Altıbaçak, öğretmin görevlileri ve okul personeline de teşekkür etti.
Öğrenciler adına konuşan Aynur Emir de ?Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken, umutla yeni bir sayfa açıyoruz. Üç yıllık eğitim öğretim süresince insanı ve insanın değerini daha iyi kavradık. Topluma karşı sorumluluklarımızı kavradık. Okulumuza veda ederken, yetişip olgunlaşmamızda büyük rol oynayan değerli hocalarımıza teşekkür ediyoruz? dedi.
Konuşmaların ardından mezun olmaya hak kazanan öğrencilere Belediye Başkanı Mehmet Türe, Okul Müdürü Yard. Doç. Akif Altınbıçak, Yüksekokul Yaptırma Derneği Başkan Yardımcısı Tuğrul Ayhan ve öğretim görevlileri tarafından başarı belgeleri verildi.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.