Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Eğitim Sen üyeleri 4+4+4?e karşı iş bıraktı

29 Mart 2012

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

KESK’in yurt çapında yürüttüğü iş bırakma eylemleri kapsamında Anamur’da Eğitim Sen üyeleri iş bıraktı.
Sendika önünde toplanan üyeler, ellerinde pankartlarla eski Cumhuriyet Meydanı’na kadar sloganlar atarak yürüyüş yaptı.
egitim-sen007Sendika Temsilcisi Mustafa Bakır, meydanda yaptığı açıklamada, 4+4+4 olarak bilinen, yasayla ilgili, başta KESK olmak üzere siyasi partiler, emek ve demokrasi güçleri ile birlikte ortak bir eylem programı oluşturduklarını belirterek, ?Eğitimden, sağlığa yaşamın her alanında bizi yok sayan bu düzenlemelere karşı itirazımızı dile getirmek için birlikteyiz. Bu teklife karşı yürüttüğümüz mücadeleyi tüm muhalif kesimlerin desteği ile sürdüreceğiz? dedi.
Bakır, şunları söyledi:
?AKP iktidarı döneminde eğitim alanları, doğa, kamusal alanlar, tüm yaşam alanları hiç olmadığı kadar yoğun bir şekilde saldırı altındadır. Emekçilerin her türlü hakları sermayenin çıkarı için gasp edilmektedir. Kamusal haklar birer birer tasfiye edilmektedir.
Başbakanın dindar nesil yetiştirmek istiyoruz söyleminden hemen sonra gündeme gelen zorunlu eğitim, kendi içinde kademelendirilerek 12 yıla çıkarılmak istenmektedir. Bununla ilgili teklif,11.03.2012. Pazar günü AKP gurubunun yapmış olduğu baskı ve şiddete varan fiili müdahalesi sonucu yarım saat içinde komisyonda bir oldubitti ile kabul edilmiştir. Hem de muhalefet milletvekillerini tekme tokat komisyon salonundan dışarı atarak.
Değerli arkadaşlar bu teklife karşı yürüttüğümüz mücadeleyi tüm muhalif kesimlerin desteği ile sürdüreceğiz. Eğitim ciddi bir iştir. Eğitim sistemi muhataplarına sorulmadan, biz yaptık oldu mantığı ile topluma dayatılamaz. Eğitim ülkenin geleceği ile ilgilidir. Bu nedenle emek ve demokrasi güçleri olarak çocuklarımızın, öğrencilerimizin ve ülkenin geleceği acısından son derece önemli ve tehlikeli düzenlemeler içeren söz konusu yasa teklifine karşı sessiz kalmamalıyız.
AKP, tüm toplumu ve sendikal alanları çıkarları doğrultusunda biçimlendirmek istemektedir. Örgütsüz, tepkisiz, itaatkâr bir toplum yaratmak istiyorlar. Bu anlamda farklı içerikteki birçok yasal düzenlemeleri aynı anda gündeme alıyorlar. Her şeyi oldubittiye getirmeye çalışmaktadırlar. Parasız eğitim isteyen öğrencilere uyguladıkları şiddeti, Mecliste seçilmişlere de uygulamaya başladılar. Birkaç gün içersinde eğitim modeli üretip tekme, tokat yürürlüğe koymaktadırlar. Bilimsel nitelikli eğitimin yerine piyasacı eğitimi dayatıyorlar. Bu uygulamaları ile eğitim kurumlarını ticarethaneye dönüştürecekler.
Bu yasa mecliste kabul edilirse, çocuk emeği sömürüsü yaygınlaşacaktır.  Piyasaya ucuz işgücü yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Açık olarak ifade etmeseler de imam hatip okullarına yönlendirme yapılmak istenmektedir. İktidarın bilimsel eğitim yerine dini eğitim önceliğidir. Amaç dindar nesil yetiştirmektir. 
Fatih projesi kapsamında alınacak materyallerin kamu ihale kurumu incelemesinden çıkarılmasıyla keyfi alımlar ile birileri zengin edilecektir. Bu alımlar ile yandaş firmaların karlarına kar katmak isteniyor. Devlet tarafından parasız olarak verilmesi gereken ilköğretim eğitiminde, devlet yükümlülüğü kaldırılıyor. Eğitim tamamen paralı hale getirilmek isteniyor. Dinsel, muhafazakâr, piyasacı içeriğe sahip bir eğitim sistemi kuruluyor.
Arapça, fıkıh ve kuran derslerinin ikinci 4 yılda seçmeli hale getirilmesi sağlanarak, bütün okullarda fiilen imam hatip modeline geçilmek istenmektedir. Bu düzenleme uygulamaya konmamalıdır. Bu konuda doğru bir düzenleme yapılacaksa bilimsel veriler ışığında toplumun gerçek ihtiyaçları doğrultusunda hareket edilmelidir. Çocuklarımızın Başbakanın dindar nesil yetiştireceğiz sevdasına kurban edilmesine izin vermemeliyiz.
Eğitim bir ülkenin bir toplumun geleceğini belirler. Eğitim gündelik siyasi tartışmalar içinde heba edilecek bir alan değildir. Tüm toplumu ilgilendiren eğitimle ilgili böylesine önemli bir konuya yönelik politikalar belirlenirken, bilimsel veriler ve somut ihtiyaçlar üzerinden belirlemeler yapılması gerekmektedir. Daha çağdaş, daha demokratik, insan odaklı bir eğitim sistemi oluşturulmalıdır. Bunun için tüm tarafların sürece katılması ve mutabakata varılması gereklidir
EĞİTİM ?SEN Çağdaş demokratik bilimsel nitelikli bir eğitim için eğitim emekçilerini, çocuklarının geleceğinden endişe eden herkesi birlikte mücadeleye çağırıyoruz. İktidarın uygulamak istediği 4+4+4 yasa taslağının özü sömürülen, ezilen, ama yinede şükreden bir toplum yaratmaktır. Öğrencilerimizin iktidar partisinin siyasal hedeflerine kurban edilmesine izin vermeyeceğiz. Eğitim emekçileri ve veliler olarak öğrencilerimizin, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkacağız. Dindar ve Kindar bir nesil yetiştirmek isteyenlerin çocuklarımızın ve öğrencilerimizin geleceği ile ilgili oynamasına izin vermeyeceğiz.?
Öğretmenlere SES, BES, İnşaat Mühendisleri Odası temsilcilikleri ile CHP ve Anamur Kültür Derneği de destek verdi.egitim-sen004egitim-sen0022egitim-sen0012egitim-sen0031egitim-sen005egitim-sen006

Yapılan Yorumlar:1 Adet

  1. T.ALPER Yorumu:

    Şunu itiraf etmeliyizki;EĞİTİM-SEN DAYANIŞMA YEMEKLERİNDE 300-400 Kişi varız ama EĞİTİM-SEN EYLEMİNDE gördüğünüz gibi 40-50 Kişiyi geçmiyoruz..
    BAŞBAKAN bu konuda haklımı yoksa?

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.