Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Mersin Valisi Güzeloğlu, Anamur’u ziyaret etti.

29 Mart 2012

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.
Güzeloğlu, ?Anamur Bozyazı ve Aydıncık geleceğin turizm alanları olacak?
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur sahil şeridinin turizm açısından Türkiye’nin kullanılabilir ve değerlendirilebilir tek bölgesi olduğunu söyledi.
Güzeloğlu, ilçe ziyaretleri kapsamında geldiği Anamur’da Kaymakam Cemil Aksak, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Cumhuriyet Başsavcısı Devrim Yenikomşuoğlu ve diğer yatkililer tarafından karşılandı.
Anamur Kaymakamlığı’nda gazetecilere açıklama yapan Güzeloğlu, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur’da hem ilçelerin sorunlarını belirlemek hem de yeni yatırım olanaklarını değerlendirmek üzere kamu kurum yetkilileri ve sivil toplum örgütleriyle bir araya geldiğini söyledi.
Bu toplantılarda Mersin’in 2013 hedefleri ve 2023 vizyonu çerçevesinde yürütülen projeleri ele aldıklarını belirten Güzeloğlu, ”Devam etmekte olan projelere Mersin Valisi ve Valiliği olarak destekliyoruz. Ancak turizm projeleri ve turizm yatırımlarını da ayrıca ele alıyoruz” dedi.
Anamur, Bozyazı ve Aydıncık sahilinin Türiye’de kullanılabilir ve değerlendirilebilir tek bölge olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, ”Ören Antik Kenti’nden başlayarak sahil ve Mamure Kalesi’nde bu yıl başlayacağımız altyapı çalışmaları tamamlandığında bu potansiyelin harekete geçeceğine inanıyorum. Mersin genelindeki turizm tesislerine 1 milyon ek konaklama kazandırma çalışmalarımızdan da en büyük pay Anamur’un olacak” diye konuştu.
Akdeniz Sahil Yolu’nun 2014 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini anlatan Güzeloğlu, ”Bu yol tamamlandığında bölge halkının yıllardan beri süren turizmin canlanması özlemini de karşılayacak” şeklinde konuştu.
Güzeloğlu, Mersin’de kruvaziyer turizmini canlandırmak için çalışmalar yaptıklarını da belirterek, ”Bu doğrultuda Miami?de katıldığımız turizm fuarında bölgemizi tanıttık ve talep aldık. İlk etapta temmuz ayında 5- 6 kruvaziyer gemisi Mersin’e gelecek. Gerekli çalışmaları yaparak bu gemilerin Anamur’u da ziyaret etmesini istiyoruz” dedi.
Güzeloğlu, açıklamasının ardından Anamur Kaymakamı Cemil Aksak, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Cumhuriyet Başsavcısı Devrim Yenikomşuoğlu, Garnizon Komutanı Hv. Alb. Ekrem Kesikbaş ve diğer yetkililerle basına kapalı olarak toplantı yaptı.
 - Belediye ziyareti -
Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantı, Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin belediye çalışmalarını anlatan kısa sunumu ile başladı.
Anamur Kaymakamı Cemil Aksak da ilçeyi tanıtan brifingin ardından öncelik verilmesi gereken ihtiyaçları şu şekilde sıraladı:
”İskelenin yenilenmesi, meslek yüksekokulu binası ve öğrenci yurdu yapımı, Köşekbükü Mağarası’nın turizme kazandırılması, Anamurium Antik Kenti ve Mamure Kalesi’nin bakım ve onarımının yapılması, tarımsal amaçlı kamuya ait bir toprak yaprak analiz laboratuarının kurulması, Sağlık Meslek Lisesi’ne yeni bina yapılması.”
Vali Güzeloğlu, toplantıda yaptığı açıklamada, bozulmamış altyapısı ile Anamur’un gelişime açık bir ilçe olduğunu belirterek, ”Önce neye sahip olduğumuzu bilmemiz gerekir. Ardından elimizdeki değerleri çok iyi kullanmalıyız. Bu kapsamda bölgenin önemli tarihi yapılarından Anamurium Antik Kenti ve Mamure Kalesi’nin Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınması için girişimde bulunacağız” dedi.
Belirtilen ihtiyaçların bir kısmı için gerekli çalışmaların devam ettiğini ifade eden Güzeloğlu, dile getirilen diğer konuları da beraberindeki ilgili müdürlere not aldırdı.
Toplantı bitiminde Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Vali Güzeloğlu’na muz taşıyan kadın heykelciği hediye etti.
- Esnaf Odası ziyareti -
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, belediyedeki toplantının ardından Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı da ziyaret etti.
Burada Oda Başkanı Ahmet Çetin ikram ettiği çilek ve muzdan tadan Güzeloğlu, ”Anamur’un sofraları da bereketli oluyor” dedi.
Esnafın yanında olmanın ülkenin geleceğine katkı yapmak anlamı taşıdığını belirten Güzeloğlu, 2010 Haziran ayında Mersin’de işsizlik yüzde 19′du. 2011 Aralık ayı sonuna gelindiğinde ise Mersin, Türkiye’de istihdam şampiyonu oldu. Bu, elbirliği ile çalışma sayesinde oldu” diye konuştu.
Geçtiğimiz günlerde Mersin’de esnaf odaları başkanları ile bir araya geldiklerini ifade eden Güzeloğlu, ”Esnaflarımızın sorunlarını başkanlarımızdan dinledik ve yapmamız gerekenleri belirledik. Güçbirliği yapıp çalışırsak bütün sorunlarımızı çözeriz. Yeter ki çalışalım” şeklinde konuştu.
Güzeloğlu, ziyaretin ardından akşam saatlerinde Anamur’dan ayrıldı.
vali001vali002vali003vali004vali005vali006vali007vali008vali009vali010vali011vali012vali013vali014

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.