Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

ANTSO’da yeni Türk Ticaret Kanunu anlatıldı

06 Mart 2012

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO) ile Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Anamur Temsilciliği’nin ANTSO binasında ortaklaşa düzenlediği toplantıda yeni Türk Ticaret Kanunu anlatıldı.
ANTSO Başkanı Abdulkerim Çilingir, açılış konuşmasında yeni Türk Ticaret Kanunu’nun (TTK) 1 Temmuz 2012′de yürürlüğe gireceğini belirterek, “Yeni kanunda çok önemli değişiklikler var. Özellikle şirketlerin yapılanması ve faaliyetlerini yürütmesine yeni düzenlemeler getiriliyor. Ayrıca yeni kanunla çok ciddi para ve hapis cezaları getiriliyor” dedi.
Daha sonra SMMMO Mersin Şube Başkanı Dursun Göktaş, yeni TTK ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Yeni TTK’nın 6 bölüm ve 1535 maddeden oluştuğunu belirten Göktaş, “Bu bölümler, Ticari İşletme, Ticaret Şirketleri, Kıymetli Evrak, Taşınmaz İşlevi, Deniz Ticareti ve Sigorta Hukuku’dur. Ana hatları belli olan kanunda 3 tüzük, 9 yönetmelik ve 17 tebliğden oluşan ikincil mevzuatın hazırlanmasıyla kanun son halini alacak” dedi.
Yeni kanunun şirketlerde önemli değişiklikler getirdiğini ifade eden Göktaş, “Artık tek ortaklı anonim ve limited şirketler kurulabilecek. Mevcut şirketler de tek ortaklı yapıya dönüştürülebilecek. Asgari sermaye limited şirketlerde 10 bin, anonim şirketlerde de 50 bin lira olacak. Ayrıca şirketler sözleşmelerini 14 Ağustos 2012′ye kadar yeni kanuna uyumlu hale getirecekler” diye konuştu.
Yeni kanunla ortakların şirketten borç para almasının yasaklandığını hatırlatan Göktaş, bu yasağa uymayanlara 300 günden az olmamak ü-zere adli para cezası verileceğini, ceza ödenmediğinde hapis cezası uygulanacağını kaydetti.
Göktaş, yeni yasayla şirketlere internet sitesi yapma zorunluluğu getirildiğini de belirterek, “Bu sitede şirketlerin mali durumu kayıtlarla uyuşacak şekilde yayınlanacak. Ayrıca yöneticilere e-toplantı yaparak karar alabilme, e-imza kullanarak işlem yapabilme avantajı getirirken üyelere de genel kurulda oy kullanma hakkı getiriyor” diye konuştu.
Göktaş, yeni kanunun bazı detaylar gözden geçirildiğinde günün ihtiyaçlarına cevap verebilecek ve Türk ticaret hayatına ivme kazandıracak bir kanun olduğunu ifade ederek, “En basit örnekle yasal sıkıntılar nedeniyle tasfiye işlemi gerçekleştiremeyen 300 bin şirkete büyük kolaylık sağlayacak.” dedi.
Toplantıya SMMMO Anamur Temsilcisi Ayhan Yıldız, Mersin Yönetim Kurulu Üyeleri Faruk Tokgöz, Ersin Aydın, İbrahim Akel, Ali Elitemiz, Anamur Noteri Mehmet Tengiz, ANTSO Meclis Başkanı Feridun Torunoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile işadamları ve muhasebeciler katıldı.rk45lk5007

rk45lk5010rk45lk5011rk45lk5009

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.