Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

ANTSO Başkanı Çilingir, banka müdürleri ile toplantı yaptı

03 Mart 2012

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO) Başkanı Abdulkerim Çilingir, banka müdürleriyle yaptığı toplantıda, kredi borçları, çek kullanımı ve finans işlemlerde üreticiler ve esnaflara yardımcı olunmasını istedi.
Çilingir, ANTSO binasında Anamur ve Bozyazı’daki banka müdürleriyle yaptığı toplantıda, ilk olarak üreticilerin sorunlarına değindi. Çilingir, soğuk havanın tarım üretimini olumsuz etkilediğini ve tarımsal ürünlerin zarar gördüğünü belirterek, şunları söyledi:
“İlçelerimiz ekonomisinde önemli bir yer tutan tarımsal ürünlerimizden olan muzda gerek ulaşım zorluğu, gerekse gönderilen yerlerde pazarlama sorunları yaşanıyor. Çilekte de geçen yıllara göre ürünün pazara sürülmesinde 2-3 aylık bir gecikme yaşanıyor. Bu nedenlerle şube müdürlerimizden bankacılık işlemlerinde sıkıntı yaşayan üretici, tacir ve komisyoncularımıza inisiyatiflerini kullanarak finansal konularda yardımcı olmalarını istiyoruz.”
ANTSO üyelerinin de bankalarda çeşitli sorunlarla karşılaştığını ifade eden Çilingir, “Üyelerimizin mevcut kredilerinin (+ para, rotatif vs.) bilgileri olmadan dondurulması veya iptal edilmesi bir takım mağduriyetlere yol açıyor. Bu konuda tacir ve esnafa yardımcı olunması ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyoruz” dedi.
Yeni Çek Yasası’na göre çekte hapis cezasının kalktığını ve bankaların çek yaprağı başına 1000 lira garantörlüğünün bulunduğunu hatırlatan Çilingir, sahte çek tehlikesine karşı çek alan kişi ve kurumların mağdur olmalarını engellemek amacıyla banka şubelerinin yeni bir sistem geliştirerek çek numarasıyla araştırma yapması gerektiğini kaydetti.
Kredi faiz oranları yükseldiğinde bankaların bu miktar artışını hemen uygulamaya koyduğunu belirten Çilingir, aynı hassasiyetin kredi faiz oranları düştüğünde de gösterilmesini istedi. Çilingir,  dile getirdiği sıkıntılarda üretici ve oda üyelerine gerekli kolaylık gösterildiğinde hem banka müşterilerinin hem de şubelerin mağdur olmayacağını belirterek, “Sıkıntılarımızı dinleyen şube müdürlerimize teşekkür ediyorum. El birliği ile bu sorunları aşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Toplantıya, Anamur ve Bozyazı’daki banka şubelerinin müdürleri ile ANTSO Meclis Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
ANTSO?da yeni ticaret kanunu anlatılacak
Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  (ANTSO) Abdulkerim Çilingir, pazartesi günü yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapılacağını bildirdi.
Çilingir, yaptığı yazılı açıklamada, ANTSO ve Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Anamur Temsilciliği işbirliğiyle ANTSO binasında 05 Mart 2012 Pazartesi günü gerçekleştirilecek toplantının saat 13.30′da başlayacağını kaydetti.
Çilingir, Mersin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Dursun Göktaş’ ın da katılacağı yeni Türk Ticaret Kanunu bilgilendirme toplantısı Anamur ve Bozyazılı üyeler ve vatandaşları davet etti.rxk45lk5012

rxk45lk5011

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.