Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

CHP İlçe Başkanı Yalçın: “Yeni ataklara hazır olacağız”

23 Şubat 2012

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

mrryk45lk003CHP Anamur İlçe Başkanı Gökçin Yalçın, Suphi Alp ve Ayhan Güzel hakkında kendisinin söylediği iddia edilen sözlerle ilgili haber ve yorumlar üzerine yaptığı açıklamada, ?İdeallerimiz uğruna 3. 4. 5. 6. ataklara hazır olmak durumunda olacağız? dedi
Yalçın, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, bir yerel gazetede yayımlanan “Suphi Alpve Ayhan Güzel tümörlerini partiden temizledik” başlıklı yazıyı, esefle okuduğunu ama şaşırmadığını belirterek, ?Asıl şaşırtıcı olan insanların akşam yatıp sabah kalkınca rüyalarını senaryoya dönüştürmeyi nasıl başarabildikleri olmalı. Halbuki bu kayıp zamanı insanlık için daha yararlı uğraşlarla geçirmek de mümkün? dedi.
Yalçın, açıklamasında şunları söyledi:
?Daha önce delege seçimleri sırasında da propaganda amaçlı bazı sözlere üzüldüğümü belirttiğimde, birçok partilimiz ?bu ne ki, daha çirkin ve düzeysiz söylem ve davranışlarla karşılaşacaksınız. Buna hazır olmalısınız.? dediklerinde inanmamıştım.  Maalesef o arkadaşlar haklı çıktılar. Bu bir başlangıç olmalı.  Bugün de ikincisi geldi. Demek ki ideallerimiz uğruna 3. 4. 5. 6.  ataklara hazır olmak durumunda olacağız. Kişiliğimize, özelimize bir müdahale olmadığı sürece bunlarla kendimizi meşgul etmek istemiyoruz. Çünkü ben ve yönetimdeki bütün arkadaşlarımın dürüst, erdemli kişiler olduğu ve tertemiz bir geçmişleri olduğu herkes tarafından bilinmekte bu da bizim en büyük onurumuzdur.
Amaç ne olursa olsun CHP?yi küçültücü, çalışma gücümüzü kırmaya yönelik davranışlar, senaryolar asla ve asla amacına ulaşamayacaktır. Partililerimiz,  üyelerimiz ve beni tanıyan herkes böyle bir ifadeyi kullanmaya, aldığım terbiye,  görev bilincim ve de insana insan olduğu için duyduğum saygı nedeniyle tevessül etmeyeceğimi bilirler.
Amaç beni ve yönetimi yıldırmak, bezdirmek ve yıpratmaya çalışmaksa partililerimizin ve üyelerimizin güvenini kazanmış bir yönetim olarak görevimizin başındayız ve yeni dönem için de aday olduğumuzu  daha önce açıklamıştık. Bu irademiz,  sonuna kadar devam edecektir.
Basın mensupları, Basın Ahlak Yasası diye bir düzenlemenin varlığından haberdar olmak zorundadırlar. Bu yasada gazeteci olmanın ölçütleri ve gerekleri açık bir dille anlatılmaktadır. Gazeteci, sırf sansasyon yaratmak, kişi ve kurumları yıpratmak adına, söylenmemiş sözleri söylenmiş gibi göstererek haberin kaynağı ile görüşmeden, haberi doğrulatmadan istedikleri gibi yazma hakkına sahip değildir. Bunları siz değerli basın mensupları kesinlikle benden daha iyi bilirsiniz.
Gazeteci partimizin başarısını ya da başarısızlığını istediği gibi yorumlayabilir ama asla ve asla küçültücü, hakaret içeren, okuyanları yanıltıcı ve tahrik edici bir dil kullanamaz.  Basın Ahlak Yasası da buna izin vermez.
Anamur İlçe Örgütünün başarılı ya da başarısız olduğuna ancak parti çalışmalarını birebir izleyen üyelerimiz, partililerimiz karar verebilir. Bunun dışındakiler bilmelidirler ki partililerimizin, üyelerimizin ve Genel Merkezin taktirle karşıladığı CHP Anamur İlçe Örgütünün başarısı, partililerin, üyelerin, kadın erkek gönüllülerimizin yorulmak bilmez çalışmalarının bir sonucudur.   Bunu yok saymak insafsızlık,  haksızlık olmaz mı? Bu konuda seçim çalışmalarına hiçbir katılımı olmayanların takdir hakları yoktur ve olamaz da.
Delege seçimlerinde oluşan tablodan herhangi bir kişinin, grubun zaferi veya yenilgisi sonucu çıkarılmamalıdır. Çünkü değerli delegelerimiz herhangi bir kişi ya da gruba bağlı değil, yalnız ve yalnız özgür iradelerine ve sevdalısı oldukları CHP?nin ilkelerine bağlıdırlar. Kimin gerçekten partinin büyümesi, iktidar olması için çalıştığını takdir edebilecek yeterlilikte insanlardır. Şu iyi bilinmelidir ki;  Anamur?da delege seçimlerinde kazanan yalnız ve yalnız Cumhuriyet Halk Partisidir.
Günün konusuna gelince: Gökçin Yalçın halkına, çevresine, üyelerine, delegelerine ve, birlikte çalıştığı kişilere saygılı bir yöneticidir.  Ağzından çıkacak her kelimeyi tartarak konuşan, A dediğinin bir gün Z olarak kendisine dönebileceğinin hesabını yapabilen bir insandır. Bu, bütün yaşamı boyunca böyle olmuştur ve böyle de olacaktır.
Söylediğim iddia edilen cümleyi kullanmış olsaydım, beni bu görevde kimse bir saniye bile tutamazdı. Böyle bir söz partililerime, delegelerime, üyelerimize yapılabilecek en büyük hakarettir. Bunu benden kimse bekleyemez. 
Biz Anamur?da erdemli, dürüst, ahlaklı siyaseti oturtmak amacıyla göreve geldik. Buna tahammül gösteremeyenler olsa da sürdüreceğiz. Bunu Anamur için yapacağız, CHP için yapacağız. Çünkü biz insan sevgisiyle doluyuz. Herkesi seviyor ve kucaklıyoruz.?mrryk45lk002

mrryk45lk001

Yapılan Yorumlar:1 Adet

  1. ali özdemir Yorumu:

    Bunca yıldır tanıdığım Sayın GÖKÇİN YALÇIN’ın bu sözleri söylemediğine eminim! Ancak; ister Gökçin hanımı “karalamak” amacıyla, “parti örgütü sadece benim olsun” anlayışlıları bu söylentiyi çıkarmış olsun, isterse birilerine hizmet için “bir kısım medya” bu tespiti yapmış olsun, neticede seçim sonuçlarına ilişkin Anamur halkının duygularına tercüman olunmuş, diyebilirim.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.