Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

?5 Ekim Öğretmenler Gününü? kutlandı.

06 Ekim 2011

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

egitim-sen001Anamur Eğitim-Sen temsilciliği düzenlediği etkinlikle ?5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü?nü kutladı.
Sendika üyesi öğretmenler, davetliler ve bazı siyasi parti temsilcilerinin katıldığı kutlamamaya, Öğretmenler Gonca Kaya, Akif Kum, Bülent Akdeniz ve Çağdaş Koz?un müzik dinletisi coşku kattı.
Eğitim-Sen Anamur temsilcisi Mustafa bakır?ın öğretmenlerin sorunlarını anlatan ve hükümetin uygulamalarını eleştiren konuşması şöyleydi;
?5 Ekim dünya öğretmenler günü ülkemizde öğretmenlerin işsiz, öğrencilerin öğretmensiz, çalışanların ise sefalet ve yoksulluğun altında tam anlamı ile ezildikleri bir dönemde kutlanıyor.
        Eğitimi devletin sırtında bir yük olarak görenler. Eğitimi temel bir hak olmaktan çıkararak birilerinin rant (getirim)kapısı yaptılar. Eğitim alanlarını piyasanın hizmetine açarak, Eğitimde sınıfsal ayrışmayı yarattılar.
        Bir tarafta ataması yapılmayan 320 binin üzerinde öğretmen işsiz geziyor. Bir tarafta dışardan 40 bin ithal İngilizce öğretmeni almayı kararlaştırdılar. Bir tarafta KPSS. Sınav soruları birilerine servis ediliyor.
         Diğer tarafta işsizlikten intihar eden öğretmenler var. 24. de Gaye öğretmendir. İnşaatlarda, kahvehanelerde günlük yevmiye ile çalışırken sakat kalan öğretmenler var. Şafak BAY öğretmenin 5 yıldır ataması yapılmadığı için ekonomik nedenlerden tedavisi düzenli yapılamamıştır. Bu yüzden bir gün bile öğretmenlik yapamadan hastalığa yenik düşmüştür. Eğitimcisini bile istihdam edemeyen bir eğitim politikası ile eğitimi sürdürmeye çalışıyorlar.
        5 Ekim dünya öğretmenler günü birleşmiş milletler, Eğitim, Bilim, Kültür Örgütü ÜNSCO tarafından ilan edilmiştir. Bu günün önemi: Uluslar arası öğretmen örgütlerinin katkıları ile İLO ve ÜNESCO tarafından öğretmenlerin toplumsal statülerine ilişkin tavsiye kararının alınmasında yatıyor.
         Bu anlaşmanın tarihi olan 5-Ekim dünya öğretmenler günü olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde ise 12-Eylül 1980 darbesini yapanlar 1981 yılında 24 Kasım gününü farklı bir öğretmenler günü olarak ilan etmişlerdir.
         Bunda amaç dünya öğretmen enternasyonalizmini, öğretmen dayanışmasını yok etmektir. Eğitimcilerini dünyadan koparıp kendilerince bir öğretmenler günü oluşturmaya çalışmaktadırlar
          Bu sisteme içkin sorun ve sıkıntılarla mücadele eden öğretmenlerimiz yoksulluk sınırının altında memur ve hizmetliler açlık sınırında maaş almaktadır.
          İktidar eğitime kaynak aktarmak yerine, Libya?daki muhalif çatışmalara para aktarıyor. Eğitime bulunamayan kaynak başka yerlere aktarılmaktadır. Onların eğitimli kültürlü bir toplum yaratmak gibi bir dertleri yok. Gericiliğin eğitime, bilime savaş açtığı görülüyor. 
           Eğitim sen liler için 5 Ekim sıradan kutlanan bir gün değildir. Eğitim bilim emekçilerinin uluslar arası birlik ve dayanışma gündür.
           Bu anlamı ile 24 Kasımı değil bütün dünya eğitim bilim emekçilerinin kabul ettiği 5-Ekim gününü dünya öğretmenler günü olarak kabul ederiz.
            Tüm olumsuzluklara rağmen eğitim görevlerini en iyi şekilde sürdürmeye çalışan öğretmenlerimizin 5 Ekim dünya öğretmenler gününü kutlar, yeni eğitim öğretim yılında caba ve uğraşılarınızda başarılar dileriz.
           5 Ekim dünya öğretmenler gününüz kutlu olsun?.
egitim-sen002egitim-sen003

Yapılan Yorumlar:1 Adet

  1. gokcin yalcin Yorumu:

    Tesekkurler Egitim-Sen baskani ve yonetimi ve muzik grubu. Muhtesem bir dortlu olmuslar. Bu guzel muzik ziyafeti icin tesekkurler. Ogretmenler gunu kutlu ve mutlu olsun

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.