GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

20 belediye işçisine ?Torba Yasa? sürprizi

03 Ekim 2011

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

phot340011Anamur Belediyesi?nin, 6111 sayılı yasa gereğince 63 adet norm kadro fazlası işçiden 20?sini başka kurumlara atanmak üzere Valiliğe bildirdiği kaydedildi.
Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü?nden yapılan yazılı açıklamada, Anamur Belediyesi?nin işçi sayısının 128 olduğu, Norm Kadro Yönetmeliği?ne göre bulundurma hakkı verilen işçi norm kadro sayısının 65 olduğu belirtildi.
Buna göre, belediyede 63 Norm Kadro fazlası işçi mevcut olduğu ifade edilerek, şunlar kaydedildi:
?Buna rağmen Belediyemiz çalışma verimliliğimizin düşmeyeceği ve işlerin aksamayacağı bir sayı (20 Adet) belirleyerek Valiliğe göndermiştir. Norm Kadro İşçi fazlası olan bir Belediye olduğumuzdan ek gerekçe sunulmamıştır. Liste tarafımızca gönderilse de listenin kabul edilmesi konusundaki son karar Valilik Makamı tarafından verilecektir. İşçi sayımız norm kadro üzeri olduğu için Norm Kadro Yönetmeliğine ve ayrıca 6111 sayılı yasaya göre yeni kadrolu işçi alımı gibi bir durum söz konusu olmayacaktır.?
Bu kanun ve genelgenin tüm Özel İdareler ve Belediyeleri kapsadığı, norm kadro fazlası olan, hatta norm kadro fazlası olmayıp ihtiyaç fazlası olarak görülen işçilerin belediyelerce Valiliğe bildirildiği belirtilen açıklamada, uygulamanın kanuni gerekçesi şöyle açıklandı:
?25 Şubat 2011 tarih ve 27857 Mükerrer sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 6111 sayılı Torba Yasanın 166. maddesi gereği: ?Madde166 (1): İl Özel İdarelerinin sürekli işçi kadrolarında çalışan ihtiyaç fazlası işçiler, Karayolları Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatındaki sürekli işçi kadrolarına, Belediyelerin (bağlı kuruluşları hariç) sürekli işçi kadrolarında çalışan ihtiyaç fazlası işçiler, Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatındaki sürekli işçi kadroları ile sürekli işçi norm kadro dahilinde olmak üzere ihtiyacı olan mahalli idarelere atanır.
3)Tespitin Yapılmasına esas işçilerin listesi bu kanunun yayımından itibaren 45 gün içinde gerekçesi ile birlikte Valilik Makamı tarafından oluşturulan komisyona sunulur ve komisyon 45 gün içinde çalışmalarını tamamlayarak atama işlemini yapar? denilmekte iken,
29.03.2011 tarih ve 6215 sayılı kanunun 28. maddesi ile devir sürecinin başlangıcı 01.08. 2011 tarihine ertelenmiş, 22.07.2011 tarih ve 2011/42 sayılı genelge Kaymakamlık Makamı kanalı ile 26.07.2011 tarih ve 2776 sayılı yazı ile Belediyemize gönderilmiştir. Genelge uyarınca kurumumuzdan norm kadro fazlası olup ihtiyaç fazlası veya norm kadro dahilinde olup ihtiyaç fazlası işçilerin listesinin 14.09.2011 tarihinde Valilik Makamında olmak üzere gönderilmesi istenmiştir.?
Açıklamada, ismi Valiliğe bildirilen işçilerin kurumlara dağıtımı konusunda da şu bilgiler verildi: ?Valilik tarafından oluşturulan komisyon dağıtım yapmadan önce tüm kurum ve kuruluşların yazılı olarak işçi taleplerini isteyecek ve cevap geldikten sonra dağıtım yapacaktır. Böylece genelgeye göre devredilecek kurumların alanı genişletilmiş olmaktadır. İşçinin kurumlar arası nakli yapılırken; ikamet, çocuklarının okul durumu, eşi çalışıyorsa iş durumu vs. dikkate alınacağından, büyük ölçüde ilçemiz içerisinde yerleştirme yapılacaktır.?

Yapılan Yorumlar:2 Adet

  1. muhittin tok Yorumu:

    63 tane norm kadro fazlası olduğu belirtilmektedir.Güzelde bu 20 işçiyi belirlerken bunların niçin olurunu almadınız? İşçileri toplayıp durumu açıklasaydınız herkes için iyi olurdu.Şimdi sanki bir sürgün listesi gibi olmuş.Sayın başkan bu size yakıştımı?

  2. muhittin tok Yorumu:

    Bu yirmi işçiden biri hükümlü katrosunda çalışmaktadır.Nasıl oluyorda belediyeden gönderilmektedir.Bunun yerine başkasımı alınacaktır.Birilerine kadro mu açılmak istenmektedir.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.