GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Vatandaşla alay ediliyor

01 Ekim 2011

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

phot34008Genel müdürün ?zam yok? açıklamasından 2 hafta sonra elektriğe yüzde 9.5 zam yapıldı.  KK bedeli yüzünden dağıtım şirketine zaten tepkili olan vatandaşın iyice sinirleri bozuldu.
Elektrik dağıtım şirketinin KK Bedeli ve benzeri eklemeleri sonucu her faturada, kullandığı elektrik fiyatının iki katı para ödeyen aboneler,  yüzde 9,5?lik zam ile şok oldu.
Enerji Bakanının Geçtiğimiz aylarda ?gündemimizde zam yok? açıklaması ve iki hafta önce de Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürü Halil Alış?ın, yılın son çeyreğinde elektriğe zam yapmayı düşünmediklerini söylemesinin ardından gelen zam, vatandaşların tepkisini çekti.
Faturalardaki vurgunun üzerine bir de yüzde 9,5?lik zam yapılarak adeta kendileriyle dalga geçildiğini belirten vatandaşlar, ?Bir yetkilinin çıkıp bu elektrik vurgununa ?dur? demesini bekliyoruz. Bizimle alay ediliyor. Bu zam geri alınmalıdır? dediler.
BAKAN, ?GÜNDEMDE ZAM YOK? DEDİ
Enerji Bakanı Taner Yıldız, geçtiğimiz ay içinde İstanbul?daki bir toplantıda yaptığı açıklamada, ?Gündemimizde elektriğe zam yok? demişti.
2 HAFTA ÖNCE DE ?ZAM YOK? DENDİ
İki hafta önce BloombergHT’nin sorularını cevaplayan Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürü Halil Alış da bu yıl zam yapmadan da kâr hedeflerine ulaşabileceklerini söylemişti.
Alış, “Gerek yakıttan gerek diğer sebeplerden yaklaşık 1,5 milyar TL tasarrufumuz oldu, bu da Hazine’nin öngördüğünden daha fazla bir kâr elde etmemize sebep oldu. Geçen sene yaklaşık 5,5 milyar TL kâr elde ettik ve 990 milyon TL de vergi ödedik. Yılın ilk 3 çeyreğinde zam yapmadık. Dördüncü çeyrekte de zam yapmayacağız. Doğalgaz, kömür fiyatlarına rağmen, giderlerimizin artmasına rağmen zam yapmayarak Hazine’nin öngördüğü kâr marjını tutturacağımızı düşünüyoruz. Bu nedenle de son çeyrekte elektriğe zam yapmayacağız” demişti.
YÜZDE 9,5 ZAM
Vatandaşa güven veren açıklamaların ardından dün, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK) kararıyla elektrik tarifesi meskende yüzde 9,57, sanayide ise yüzde 9,26 oranında yükseldi.
EPDK’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, kurulun dünkü toplantısında elektrik dağıtım şirketlerinin elektrik satış tarife önerileri değerlendirildi.
Kurul toplantıda, 1 Ekim 2011 tarihinden geçerli olmak üzere, kilovatsaat bazında, vergi ve fonlar dahil olmak üzere tek zamanlı elektrik satış fiyatlarını şu şekilde düzenledi: “Elektrik, meskende yüzde 9,57 oranında bir değişimle 29,578 kuruşa, sanayi orta gerilim seviyesinde yüzde 9,26 oranında değişimle 24,479 kuruşa, ticarethanelerde yüzde 0,55 oranında bir değişimle 30,816 kuruşa yükseldi.”
Öte yandan, Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt AŞ’nin toptan satış fiyatları yüzde 19,41 oranındaki değişimle 16,55 kuruşa çıktı.Elektriğe yüzde 9.57 oranında zam yapıldı . Zam 1 Ekim’den itibaren geçerli olacak.

Yapılan Yorumlar:1 Adet

  1. şeref koz Yorumu:

    İstikrar masalına ve düşük enflasyon masalına inananların kulakları çınlasın.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.