GÜNDEM-YAŞAM, POLİTİKA Haberleri

Konular|
Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Anamur CHP?de bayramlaşma

02 Eylül 2011

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

CHP Anamur içe başkanlığında düzenlenen bayramlaşmada konuşan Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk hükümeti ve partisini eleştirdi.
İlçe binasında bayramlaşmak için toplanan kalabalığa, önce İlçe Başkanı Gökçin Yalçın kısa bir hoş geldiniz ve bayram kutlama konuşması yaptıktan sonra partililerin dilek ve temennilerini almak üzere söz verdi. Partililerin konuşması sırasında parti binasına gelen Öztürk, yaptığı konuşmada, bir taraftan hükümetin uygulamalarını eleştirirken bir taraftan da partisinin bu uygulamalara sesiz kalmasını eleştirdi.
Öztürk, iktidarın meclisin 23. dönem sonunda kanun hükmünde kararname yetkisi alarak parlamentoyu baypas ettiğini, CHP?nin de buna sesiz kaldığını, iktidarın bu yetkiyle kanun hükmünde kararname değil artık kral name yayınlayacağını öne sürdü. Öztürk ? Bir ülkede eğer kuvvetler ayrılığı ortadan kalkmışsa, güç bir noktada toplanmaya başlamışsa bilin ki o ülkede demokratik rejim gidiyor yerine diktatör bir rejim geliyor demektir. Şimdi aslında sözün bittiği noktadayız. Dün toplantılara geldiğimizde ne olacak bu partinin hali diye konuşuyorduk. Şimdi hepimiz birbirimize ne olacak bu ülkenin hali diye soruyoruz. Bu ülkenin halinin ne olacağını bende bilemez hale geldim. 23. dönem Parlamentosu sona ererken parlamentoyu yasamayı da dışlayarak zaten yasama aslında yürütmenin tamamen egemenliği altına girmişti, zaten Başbakanın istediği yasalar Parlamentodan çıkıyor idi, Anayasa ve meclis iç tüzüğü bir kenara bırakılmış meclisteki çoğunluğa dayanarak parlamento yönetiliyor idi. Ama orada 5- 10 dakikada olsa Milletvekillerinin konuşma olayı vardı. Öyle anlaşılıyor ki siyasi iktidar buna da tahammül edemedi ve meclisin 23. dönem sonunda kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi aldı. O zaman ben Cumhuriyet Halk Partisi yetilisi olarak söyledim. ?Bunu çok önemsememiz gerekiyor? Kanun hükmünde kararnameler parlamentoyu baypas ediyor, yasama yetkisini alıyor? dedim.  Parti büyüklerinize anlatmaya çalıştım, ama kimse beni dinlemedi? diye konuştu. Öztürk, bundan sonra artık kanun hükmünde kararname diye yayımlananların kralın yayımladığı emir name olacağını belirtti.  Öztürk? ün iktidarla ilgili eleştirileri şöyle,? iktidardaki gücün yargıyı kullanarak siyaseti kendine göre dizayn ediyor ise, toplumu kendine göre dizayn ediyor ise, kendine muhalif insanları korkutuyor, susturuyor ise orada durup düşünmemiz gerekiyor. Çünkü yargının bittiği yerde hukukun bittiği yerde artık söylenecek hiçbir söz kalmamış demektir? diye konuştu. Öztürk?ün konuşmasından sonra söz alan Av. Hasan Sami Kahraman, Yalın Kılıç ve bazı partililer, partiyi eleştirmenin yerinin ve zamanının uygun olmadığını belirterek Öztürk?e tepki gösterdiler. Bayramlaşmaya, 22 dönem CHP Milletvekili Ersoy Bulut, 2011 genel seçiminde Milletvekili aday, aday adayı olmuş bazı isimler ve partililer katıldı.  chp-bayr001chp-bayr002chp-bayr003chp-bayr004chp-bayr005chp-bayr006

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.