Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Sinanoğlu, Baraj mağduru köylere sahip çıktı.

09 Haziran 2011

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

chp0013SİNANOĞLU, baraj suları altında kalacak köylüler ikna edilmeden inşaata başlanmasına tepki gösterdi. 
 
HAS Parti Mersin I. Sıra milletvekili adayı Mustafa Namık SİNANOĞLU Mersin?in Anamur ilçesindeki köylerde halkla buluşma toplantılarında, Anamur?un Akine, Sarıağaç, Ormancık köylerinde yapılacak olan barajın halka danışılıp, sosyal, kültürel ve psikolojik alt yapısı hazırlanmadan planlanmasına, ?tam bir diktatörlük mantığı? ile ?ben yaptım oldu? denilerek başlanmasını sert bir dille eleştirdi.
 
Sinanoğlu?nun açıklaması şöyle; ?Bölgemizin en verimli topraklarına sahip, çalışkan özverili tabiri caiz ise ekmeğini taştan çıkaran insanların yaşadığı bu köylerimiz baraj yapılması çalışmalarından bu tarafa hep şüphe, hep korku ve hep üzüntü içerisinde gelişmeleri takip etmektedirler. Söz konusu köylerimizdeki halkımız tarım kadar hayvancılıktan da geçimini sağlayan insanlardı ama öyle bir durma getirildi ki hayvancılığı bu insanlarımıza unutturdular. Gerek iç piyasada gerekse ihracata yönelik küçükbaş hayvan ticaretinde çok önemli bir yeri olan bu köylerimizde ve Anamur?un diğer köylerinde artık sürüsü olan bir elin parmakları kadar insan kalmıştır. Nasıl olsa ithal et var. İthal sığır var, ithal keçi ve koyun var. Bu tam bir emperyalist mantıktır.? dedi.
 
Sömürgeciliğe teslim olan bir mantık. Hayvancılığı öldürenler tarımımızı da öldürdüler.
 
Sıra artık bu köylerdeki halkımızın toprağına el koymaya gelmiştir. 2B bahanesiyle tapulu arazilerine orman el koymuş. 1940?tan bu tarafa tapulu olan arazilerini 1970?li yıllarda güncellemişler. 2000?li yıllarda tekrar güncellemiş tapularını almışlar. Ama bir gün aniden bu araziler 2B oluvermiş.
 
Nereye taşınacakları nasıl ikame edilecekleri, nasıl tarı yapacakları hiç bir şekilde anlatılmamış. Çocukların okulları ne olacak? Ne yapacaklar? Eğitimle ilgili konularda muhatap dahi alınmamışlar.
 
Halkına sormayan, halkının sesini dinlemeyenlerin sonu bellidir. Mazlumları ezmenin vebali bellidir.
 
Bu köylerimizdeki eli öpülesi kadınlarımızın, çalışkan gençlerimizin her türlü zorluklara rağmen okumaya çalışan eğitim emekçisi çocuklarımızın, elleri nasırlı bütün gelirleri ve ekonomik beklentileri tarım olan erkekleri; hepsinin o cıvıl cıvıl bakışlarının yerini hüzünlü korkulu ve meraklı bakışlar almış.
 
Köylünün bir kısmı imza atmış, çoğunluğu atmamış. Bir kısmı birileri tarafından öğretilmiş; ama çoğunluğu onurlu, bilinçli dik duruşu devam ediyor. Bizi hesaba almazsanız bizde sizi hesaba almayız diyorlar. Bize bir adım yaklaşana biz on adım yaklaşırız diyorlar.  Biz de HAS Parti olarak bu işin particiliği yok, bu işin tarafı yok, yalnız bu işin insanlık tarafı var. Mazlumlarla beraber olmayı tercih ediyoruz. Çünkü biz halkın içinden geliyoruz. Halkın ta kendisiyiz.
 
Bu köylerimizin için nasıl bir kanuni yaklaşım varsa onu zorlayacağız. Hukuki tarafı sonuna kadar araştıracağız, söz konusu köylerde gerekirse demokratik yollardan yapılan her türlü direnişe katılacağız.
 
Biz has parti olarak particilik yapmayacağız ama ötesinde ne olursa olsun mazlumların hep yanında olacağız. Popülist politikalarla millet kandırmayacağız.
 
Bizim tek düşmanımız vardır. Zalimler. Ülkemizde ve dünyada zalimler bizlerden korksunlar.
 
Torosların yiğit insanlarının üzülmesine, hor görülmesine, hiçbir şey bilmezler, hiçbir şeyden anlamazlar mantığına geçit vermeyeceğiz.?
 
M. Namık SİNANOĞLU

Yapılan Yorumlar:1 Adet

  1. Bekir Kablander Yorumu:

    HAS Parti Vekil adayımızın söz konusu köyler ve köy halkı ile ilğili bütün tesbitlerine canı gönülden katılıyorum.Tüm Anamurdaki diğer köylerin Akine,Sarıağaç ve ormancık köylülerine manevi desteklerini vermeleri gerektiğine inanıyorum.Bugün bu köylülerimizin başına gelenin diğer köylerimize başka sebeblerle gelmeyeceginin garantisi yoktur.Ben’de bu cennet vatanı cehenneme cevirenlere sesleniyorum.Keser döner sap döner birgün hesapı bu halk size döndürür.Saygılarımla.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.